Over ons

Missie:

Wij zijn Nordal en wij zijn er voor iedereen die zijn lichamelijke grenzen wil verleggen door spiergels aan te leveren die helpen bij spierherstel en pijn effectief verlichten.

Visie:

Nordal streeft naar een wereld waarin mensen zich kunnen ontwikkelen in hun persoonlijke en professionele leven zonder gehinderd te worden door fysiek ongemak. Wij streven ernaar om innovatieve spiergels te bieden met natuurlijke ingrediënten die spierherstel effectief stimuleren en pijn verlichten, zodat mensen optimaal kunnen presteren. Onze sterke betrokkenheid bij ecologische duurzaamheid zorgt ervoor dat onze producten zowel de consument als de planeet ten goede komen.

Over ons:

Nordal is een familie bedrijf gespecialiseerd in natuurlijke spiergels die focussen op de herstelbevordering en verlichting van pijnlijke spieren van (top)sporters wereldwijd.

Het eerste product "Hot Muscle gel" van de spiergel lijn kwam in 2003 op de markt. Deze werd eerder alleen gebruikt tijdens behandelingen in eigen fysiotherapiepraktijken en poliklinieken van de ISP-group.

Na meerdere aanvragen van externe fysiotherapiepraktijken, sportscholen, masseurs en sporters, om de producten af te nemen werd er besloten om de spiergels ook te distribueren. Daarnaast heeft Nordal met een van de beste laboratoria van Europa drie extra varianten ontwikkeld en aan de spiergellijn toegevoegd; Recovery Muscle gel, Foot Muscle gel en Ice Muscle gel. Zo kan Nordal een totaal pakket aan leveren dat focust op de preventie van blessures, het stimuleren van spier herstel en lichamelijk uithoudingsvermogen bevordert.

In 2022 is Fire & Ice overgegaan op de merknaam Nordal en zijn er nieuwe partners aan boord. Zo wil Nordal ervoor zorgen om een diverser productportfolio te ontwikkelen en te werken aan schaalvergroting.

Duurzaamheid

Het laboratoria waarmee Nordal samenwerkt focust zich op duurzame productie en de continue ontwikkelen hiervan. Momenteel zorgt de opwekking van groene stroom met zonnepanelen, geïntegreerde ventilatiesystemen en het grondstof besparende gebruik van productie gerelateerde afvalwarmte voor warmteterugwinning. Daarnaast zijn de grondstoffen afkomstig van geselecteerde leveranciers. Alle producten worden momenteel geproduceerd in de EU wat zorgt voor een kleinere CO2 emissie tijdens transport. Tenslotte wordt er gebruik gemaakt van led verlichting in ons distributiecentrum dat werkt op bewegingssensoren en zijn er plannen om in de toekomst zonnepanelen te plaatsen.

Product en verpakking

Onze muscle gel verpakkingen worden gemaakt van overwegend geryceld materiaal en na afloop van gebruik kunnen onze verpakking schoongemaakt worden om zelf te gebruiken of deze kunnen bij het plastic afval om weer geryceld te worden. Alle dozen zijn afkomstig van gerecycled materiaal en zijn niet gebleekt en niet bedrukt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van papieren tape om zo het verbruik van plastic te verminderen. Een andere bijkomstigheid van papieren tape is het vermakelijke van het afvalscheidingsproces. De tape hoeft niet eerst van de dozen verwijderd te worden. Onze producten zijn veganistisch omdat wij geen ingrediënten gebruiken die afkomstig zijn van dierlijke bestanddelen. Daarnaast vermijden wij paraffines, parabenen, aluminiumzouten, vaste microplasticdeeltjes en minerale oliën. Ten slotte zijn en worden onze producten niet op dieren getest.